„9 Mai – 66 de ani de evoluţie către idealul integrării europene” >
< Conferinţa „Tinerii şi Biserica“
20.04.2016 07:00 Age: 8 yrs
By: Florin Pomoja

La UEMR s-a desfăşurat atelierul de lucru „Bucuriile sărbătorilor”, manifestare organizată în cadrul proiectului „Împreună într-o societate incluzivă”

Activitatea a vizat interacţiunea dintre copiii instituţionalizaţi din cadrul Centrului de plasament Speranţa din Reşiţa şi elevii clasei a IV-a A de la Şcoala Gimnazială Nr. 7 din Reşiţa, însoțiți de prof. Lucian Tismănar și prof. Cristina Ardeleanu.


În acest sens, studente din anul II de la programul de studii Pedagogia învățământului primar și preșcolar din cadrul Facultății de Științe Sociale au organizat ateliere de creație, propunându-le elevilor obiecte specifice sărbătorilor pascale: iepurași, puișori, coșulețe, precum și ouă încondeiate. Sub coordonarea studentelor, elevii celor două instituții au colaborat în realizarea produselor propuse, bucurându-și sufletul și aducând mai aproape spiritul sărbătorilor pascale.
În încheierea activității, elevii au vorbit despre Paște, prezentând aspecte cunoscute, dar și mai puțin cunoscute despre sărbătoarea care se apropie/bate la ușă.