Studenți ai Facultății de Științe Economice din cadrul UEMR, premiați la UVT

În data de 26 aprilie 2018, studenți reșițeni din cadrul Facultății de Științe Economice au participat la cea de-a treia ediție a sesiunii de comunicări „Economia în limbaj studențesc”, organizată de către Asociația Tinerilor Contabili (Young Accountants Association) din cadrul Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor, Universitatea de Vest din Timișoara (UVT).
Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița a fost reprezentată la această competiție printr-un număr de patru lucrări, dintre care două au fost premiate. Premiul I a fost obținut de studenta Sivulca Alexandra, anul II, specializarea Marketing, sub coordonarea conf. univ. dr. Mirela Minică. Premiul II a fost obținut de studenta Corneanu-Lipou Lavinia Raluca, anul III, specializarea Contabilitate și Informatică de Gestiune, sub coordonarea asist. univ. dr. Suzana Demyen.

Rezultate excepționale ale delegaţiei UEMR la Campionatul Național de marș pentru seniori, tineret și juniori

În data de 25 martie 2018, în orașul Marii Uniri, Alba Iulia, au avut loc Campionatele Naționale de marș pentru seniori, tineret și juniori, atât la probe individuale, cât și pe echipe. Reprezentanții Clubului Sportiv „Universitatea” Reșița au cucerit 15 medalii: cinci de aur, cinci de argint și cinci de bronz. Dintre acestea, cinci au fost în concursul pe echipe, alte zece fiind la individual.

Sudenții de la Facultatea de Ștințe Sociale - programul Educație Fizică și Sportivă au reușit să obțină rezultate foarte bune. Reprezentanții UEMR și-au trecut în palmares titlul național la 20 km marș seniori, cu echipa formată din Marius Cocioran, Alin Știrbu, Narcis Mihăilă și Doru Ursu. Cea de-a doua echipă a universității participantă în competiție a cucerit medalia de argint la seniori, cu un timp care a dus-o pe primul loc la categoria tineret. Au muncit pentru aceste rezultate: Ionuț Dogaru, Ionuț Pleșu și Remus Rădoi (student în anul I). La feminin, echipa formată din Lăcrămioara Căruceriu (studentă în anul III), Valentina Tincu (studentă în anul III) și Loredana Cocoș a devenit campioană națională la tineret, fiind medaliată cu argint la senioare.

Zece medalii au fost obținute la individual. În competiția masculină, la seniori podiumul a fost în exclusivitate reșițean, cu Alin Știrbu campion național, urmat de Narcis Mihăilă și de Marius Cocioran. La tineret, studenții Reșiței au obținut două medalii, prin Ionuț Dogaru – argint și Ionuț Pleșu – bronz, iar la 10 km marș, juniori I, Alexandru Batog a intrat în posesia medaliei de bronz. Medalii individuale au obținut și fetele: la senioare, Ana Rodean și Mihaela Acatrinei (studentă în anul II) au cucerit argint, respectiv bronz; la tineret au urcat pe podium Bianca Molnar – aur și Lăcrămioara Căruceriu (studentă în anul III) – argint.

Premiile I și III pentru studenți ai FIM la Simpozionului științific studențesc HD-47-STUD

În perioada 26-27 mai 2017, studenții reșițeni din cadrul Facultății de Inginerie și Management au participat în Hunedoara la cea de-a XIII-a ediție a simpozionului științific studențesc „47 de ani de învățământ superior hunedorean – HD-47-STUD” organizat de Universitatea Politehnica Timişoara, Facultatea de Inginerie Hunedoara.
UEMR a obținut premiul I prin studenții Ignat Emil, anul II Inginerie Mecanică, On Alin, anul I Informatică Industrială și Constantinovici Nenad, anul I Inginerie Mecanică la secțiunea Științe economice și științe fundamentale, iar premiul III a fost obținut de studentul Bunceanu Emanuiel, anul I Electromecanică, în cadrul secțiunii Automatizări și Calculatoare.

Rezultate meritorii ale studenților FIM la „Să cunoaștem Mecatronica și Robotica”

La Universitatea Politehnica București, la Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică, s-a desfășurat în perioada 26-28 aprilie evenimentul național „Să cunoștem Mecatronica și Robotica”, organizat în cooperare cu SMC România SRL.

Studenții Bogdan Marinescu, Adrian Sîrbu și Vlad Trif (anul II Informatică Industrială) de la FIM au obținut o mențiune.

Echipa a fost coordonată de prof. univ. dr. ing. Eugen Răduca.

Studenții reșițeni, câștigători ai competiției Microsoft Student TECHathon

 

"Sâmbătă, 17 decembrie, la sediul Microsoft Romania din Timișoara a avut loc competiția studențească Microsoft Student TECHathon. Universitatea reșițeană a fost reprezentată de trei studenți ai programului de studiu Informatică industrială de la Facultatea de Inginerie și Management și un student al programului de studii Contabilitate şi informatică de gestiune de la Facultatea de Ştiinţe Economice.

Cristian Băra, student în anul III Informatică industrială, a făcut parte din echipa câștigătoare a competiției, iar Vlad Trif, student în anul II Informatică industrială, a obținut cu echipa sa premiul al II-lea.

Mulțumiri și felicitări se cuvin a fi adresate și celorlați doi studenți participanți, Flavius Țeicu, Informatică Industrială anul IV, și Alex-Mario Sîrbu, anul I Contabilitate și informatică de gestiune, precum și cadrelor didactice coordonatoare: Ș.l. dr. ing. Cornelia Anghel-Drugărin și drd. Irina Maria Terfăloagă, pentru o extraordinară prestație la o competiție de anvergură, marca Microsoft!"

Cristian P. Chioncel

Premii ale studențílor economiști de la UEMR la Olimpiada Națională organizată de AFER

Academia de Studii Economice, București, 25 noiembrie 2016

Secţiunea Administrarea afacerilor:

Premiul pentru creativitate și inovare: Ion Cozmac, Facultatea de Ştiinţe Economice

Titlul lucrării: Modelul octodimensional de construcție și administrare a unei afaceri
Coordonator ştiinţific: Conf. univ. dr. Mirela Minică

Secţiunea Marketing:

Premiul pentru originalitatea abordării: Lavinia Raluca Corneanu Lipou, Facultatea de Ştiinţe Economice

Titlul lucrării: Performanţa întreprinderii - între loialitatea angajaţilor şi managementul stresului
Coordonator ştiinţific: Asist. univ. dr. Suzana Demyen

Rezultate foarte bune ale delegaţiei UEMR la Campionatul Naţional Universitar de Atletism

În perioada 20-22 mai 2016, la Piteşti, s-a desfăşurat Campionatul Naţional Universitar de Atletism.
Delegaţia Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa, condusă de conf. univ. dr. Cărăbaş Ionică, a fost alcătuită din cinci sportive înmatriculate la programul de studii de licenţă Educaţie fizică şi sportivă: Puşcaşu Mihaela Valentina, Aichimoaei Alexandra Iuliana, Tincu Valentina Ionela, Căruceriu Lăcrămioara Elena, Florea Maria Claudia.
La finalul competiţiei, studentele reşiţene au obţinut un loc I, prin Puşcaşu Mihaela Valentina (24:33.85) şi un loc III, prin Aichimoaei Alexandra Iuliana (25:53.50), la proba de 5 km marş, şi două locuri II la 800 m (2:14.21) şi 1500 m (4:35.89), prin Florea Maria Claudia. Tincu Valentina Ionela a obţinut locul V (28:16.91), iar Căruceriu Lăcrămioara Elena a obţinut locul VI (28:27.57) la proba de 5 km marş. 

Premii obţinute de studenţi la inginerie la Simpozionul Naţional BACStud2016

BACStud 2016 ediţia a II-a, Simpozion Național "Brainstorming în Agora Cercurilor Studenţeşti", organizat în perioada 11-13 mai 2016, la Universitatea Agora din Oradea

Premiul I: Ion Fleşer și Bogdan Stănculescu, Facultatea de Inginerie şi Management (Secţiunea Inginerie / Inginerie electrică, electronică şi energetică)

Premiul II: Emil Ignat și Casian Andronache, Facultatea de Inginerie şi Management (Secţiunea Inginerie / Mecatronică şi robotică)

Premiul II: Aliteia Gogoneață și Casian Murariu, Facultatea de Inginerie şi Management (Secţiunea Inginerie / Inginerie şi management)

Mențiune: Bogdan Stănculescu şi Călin Lăudat, Facultatea de Inginerie şi Management (Secţiunea Inginerie / Automatizări şi informatică aplicată)

Premiul de creativitate la Olimpiada Naţională a Economiştilor în Formare, desfăşurată între 26-29 mai 2015

Universitatea "Valahia" din Târgovişte, 26-27 mai 2015

Secţiunea Marketing

Premiul pentru creativitate: Rusalin Tînjeleu, Facultatea de Ştiinţe Economice, anul II, specializarea CIG.

Titlul lucrării: Neuromarketingul şi societatea de consum
Coordonator ştiinţific: Asist. univ. drd. Suzana Demyen

Premiul I la Simpozionul Naţional „Brainstorming în Agora Cercurilor Studenţeşti”

BACStud 2015 - ediţia I, organizat în perioada 14-16 mai 2015, la Universitatea Agora din Oradea

Secţiunea Materiale şi tehnologii

Premiul I: Răzvan Lăpădat, Facultatea de Inginerie şi Management, anul II, specializarea CTDEI. 

Titlul lucrării: Cercetari privind sudarea prin frecare a oţelurilor disimilare 
Coordonatori ştiinţifici: Ş. l. dr. ing. Lenuţa Cîndea, Ş. l. dr. ing. Cornelia Anghel

Premii obţinute de studenţi ai Facultăţii de Inginerie şi Management la Sesiunea de Internaţională de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti” cu participare internaţională intitulată ENGINEERING SCIENTIARUM – ediţia a IV-a

Sesiunea s-a desfăşurat în perioada 4 – 6 decembrie 2014, la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu.

SECŢIUNEA I cu specializările: Automatică, Informatică, Telecomunicaţii şi Robotică, Inginerie Industrială şi Mecanică, Inginerie şi Management

Premiul II - Mihăilescu Andrei, Facultatea de Inginerie şi Management, anul III, specializarea „Inginerie economică în domeniul electric, electronic şi energetic”, Niţă Andrei Alexandru, Facultatea de Inginerie şi Management, anul IV, specializarea „Inginerie economică în domeniul electric, electronic şi energetic”.

Titlul lucrării: Optimizarea procesului de proiectare şi de fabricaţie în industria constructoare de maşini
Coordonatori ştiinţifici: Conf. univ. dr. ing. Mihaela Răduca, Ş.l. dr. ing. Ana-Maria Budai, Ş.l. dr. fiz. Cornel Haţiegan

Premiul III - Stănculescu Bogdan, Facultatea de Inginerie şi Management, anul II, specializarea „Electromecanică”, Valagiurgi Ionela, Facultatea de Inginerie şi Management, anul I, specializarea „Informatică industrială”.

Titlul lucrării: Importanţa măsurării cu precizie a frecvenţelor proprii ale unor grinzi
Coordonatori ştiinţifici: Prof. dr. ing., ec. Gilbert Rainer Gillich, Lect. univ. dr. Andrea Amalia Minda

SECŢIUNEA II cu specializările: Ingineria şi Protecţia Mediului, Inginerie Energetică

Premiul I - Bunea Paula Maria, Facultatea de Inginerie şi Management, anul IV, specializarea „Inginerie economică în domeniul electric, electronic şi energetic”, Mihăilescu Andrei, Facultatea de Inginerie şi Management, anul III, specializarea „Inginerie economică în domeniul electric, electronic şi energetic”.

Titlul lucrării: Utilizarea energiilor regenerabile pentru realizarea unui sistem mixt: instalaţie de încălzire şi de producere a apei calde la o casă
Coordonatori ştiinţifici: Conf. univ. dr. ing. Mihaela Răduca, Ş.l. dr. fiz. Cornel Haţiegan

Premiul III - Enea Andreea, Facultatea de Inginerie şi Management, anul I, specializarea „Informatică industrială”, Valagiurgi Ionela, Facultatea de Inginerie şi Management, anul I, specializarea „Informatică industrială”.

Titlul lucrării: Evaluarea performanţelor de izolaţie a bobinajului stator la hidrogeneratoarele sincrone verticale de putere mare prin monitorizarea nivelului de descărcări parţiale
Coordonatori ştiinţifici: Conf. univ. dr. ing. Mihaela Răduca, Ş.l. dr. fiz. Cornel Haţiegan, Asist. univ. drd. Ioan Pădeanu

Premii obţinute de studenţii UEMR de la Facultatea de Ştiinţe Economice la Olimpiada Naţională a Studenţilor Economişti, desfăşurată în luna mai 2014

Secţiunea Administraţie publică şi dezvoltare regională (15-17 mai 2014, Ploieşti):

Premiul special: Marcian Rusu, Facultatea de Ştiinţe Economice, anul III, specializarea „Economia comerţului, turismului şi serviciilor”, Diana Cucu, Facultatea de Ştiinţe Economice, anul III, specializarea „Contabilitate şi informatică de gestiune”.

Titlul lucrării: Regionalizarea – efecte, beneficii şi provocări
Coordonator ştiinţific: Conf. univ. dr. Mirela Minică

Secţiunea Management (30-31 mai 2014, Târgu-Jiu):

Premiul de creativitate: Lucian Muntean, Elena Vrancuţa, Facultatea de Ştiinţe Economice, anul I master, programul de studiu „Administrarea afacerilor în turism, comerţ şi servicii”.

Titlul lucrării: Perspective manageriale privind valoarea umană a întreprinderii într-o lume nesigură
Coordonator ştiinţific: Asist. univ. drd. Suzana Demyen

Premii obţinute de studenţi ai UEMR la Simpozionul Energie-Resurse-Mediu „SermStudO”, ediţia a IV-a, care s-a desfăşurat la Universitatea din Oradea

La această ediţie, desfăşurată în perioada 22-24 mai 2014, au fost publicate 55 de lucrări ale studenţilor din Oradea, Timişoara, Braşov, Arad, Târgu Jiu, Hunedoara şi Reşiţa.

Studenţii de la Facultatea de Inginerie şi Management au publicat 13 lucrări ştiinţifice şi au susţinut un număr de 10 comunicări la secţiunile: Informatică aplicată în inginerie, Resurse regenerabile de energie şi Materiale şi tehnologii, obţinând următoarele rezultate:

Secţiunea Informatică aplicată în inginerie

Premiul II: Cătălin Gui, Facultatea de Inginerie şi Management, anul IV, specializarea „Informatică industrială”. 

Titlul lucrării: Automatizarea maşinii de tăiere din procesul de turnare continuă
Coordonator ştiinţific: Ş. l. dr. ing. Cornelia Anghel Drugărin 

Secţiunea Resurse regenerabile de energie

Premiul II: Andrei Mihăilescu, Facultatea de Inginerie şi Management, anul II, specializarea „Inginerie economică în domeniul electric, electronic şi energetic”.

Titlul lucrării: Salcia energetică, alternativă economică la încălzirea pe gaze naturale în instituţiile publice. Practici de implementare
Coordonator ştiinţific: Asist. drd. ing. Valentin Nedelea

Secţiunea Materiale şi tehnologii

Premiul I: Răzvan Lăpădat, Facultatea de Inginerie şi Management, anul I, specializarea „Concepţia, testarea şi diagnosticarea echipamentelor industriale”. 

Titlul lucrării: Cercetari privind sudarea prin frecare a oţelurilor disimilare
Coordonatori ştiinţifici: Ş. l. dr. ing. Lenuţa Cîndea, Ş. l. dr. ing. Cornelia Anghel

Premiul III: Andrei Mihăilescu, Facultatea de Inginerie şi Management, anul II, specializarea „Inginerie economică în domeniul electric, electronic şi energetic”.

Titlul lucrării: Aerogelul, materialul minune al viitorului
Coordonator ştiinţific: Ş. l. dr. ing.. Cornelia Anghel, Asist. drd. ing. Valentin Nedelea

Premiul III: Daniel Dumitru Lătăianu, Flavius Andrei Ţeicu, Facultatea de Inginerie şi Management, anul I, specializarea „Informatică industrială”. 

Titlul lucrării: Influenţa temperaturii asupra frecvenţelor proprii ale grinzilor
Coordonatori ştiinţifici: Prof. univ. dr. ing. Gilbert-Rainer Gillich, Lect. univ. dr. mat. Andreea Minda 

Premiul I la Simpozionul Naţional Studenţesc "Student, Ştiinţă, Societate", ediţia a XII-a, desfăşurată la Universitatea din Petroşani

La această ediţie, care s-a desfăşurat în perioada 9-10 mai 2014, au participat 142 de studenţi din 4 universităţ şi un colegiu tehnic, atât din România, cât şi din Republica Moldova, susţinându-se 112 lucrări ştiinţifice.

Studenţii noştri au prezentat o comunicare ştiinţifică la secţiunea Asistenţă socială şi au obţinut

Premiul I: Laura-Mihaela Turcu şi Anca Orbulescu, Facultatea de Ştiinţe Sociale, specializarea "Managementul Serviciilor de Asistemţă Socială", anul II. 

Titlul lucrării: Percepţia populaţiei asupra serviciilor de asistenţă socială 
Coordonator ştiinţific: Lect. univ. dr. Gabriela Georgevici

Premii pentru studenţii UEMR la "Zilele cercetării ştiinţifice studenţeşti" de la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu

Studenţii Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa au participat la "Zilele Cercetării Ştiinţifice Studenţeşti", ediţia a  VII-a, care s-a desfăşurat în perioada 2-4 mai 2014, la Universitatea "Constantin Brâncuşi" din Târgu-Jiu.
La această ediţie au participat 162 de studenţi din 23 de universităţi atât din România, cât şi din Republica Moldova, susţinându-se 143 de lucrări ştiinţifice.

Studenţii noştri au prezentat şase lucrări ştiinţifice la secţiunile Inginerie şi informatică, respectiv Ştiinţe medicale şi comportamentale, obţinând următoarele rezultate:

Premiul I la secţiunea Ştiinţe medicale şi comportamentale: Laurenţiu-Cristian Vanea, Facultatea de Ştiinţe Sociale, anul III, specializarea „Educaţie fizică şi sportivă”. 

Titlul lucrării: Consideraţii privind tipurile de accidente întâlnite pe pârtiile de schi 
Coordonator ştiinţific: Asist. univ. drd. Zoltan Kiss

Premiul II la secţiunea Inginerie şi informatică: Claudiu Cocar, Mariana Filip, Facultatea de Inginerie şi Management, anul I, specializarea „Informatică industrială”.

Titlul lucrării: Analiza cu element finit a transferului termic în transformatoarele de înaltă tensiune
Coordonatori ştiinţifici: Conf. univ. dr. ing. Mihaela Răduca, Asisit. univ. dr. Cornel Haţiegan

Premiul II la secţiunea Inginerie şi informatică: Patricia Ionela Tudor, Facultatea de Inginerie şi Management, anul II, specializarea „Inginerie economică în domeniul electric, electronic şi energetic” şi Ionuţ Cosmin Cioclei, Facultatea de Inginerie şi Management, anul I, specializarea „Informatică Industrială”.

Titlul lucrării: Ecuaţia de mişcare şi determinarea formelor proprii de vibraţie ale unei plăci dreptunghiulare simplu rezemată pe contur utilizând Matlab 
Coordonatori ştiinţifici: Prof. univ. dr. ing. Gilbert-Rainer Gillich, Asist. univ. dr. Cornel Haţiegan

Premiul III la secţiunea Inginerie şi informatică: Simona Neda, Facultatea de Ştiinţe Sociale, specializarea „Educaţie fizică şi sportivă”.

Titlul lucrării: Contribuţii privind îmbunătăţirea evidenţei electronice şi a evaluării în centrele de copii şi juniori la fotbal
Coordonator ştiinţific: Conf. univ. dr. Andrade Bichescu

Campionatul Naţional Universitar de Handbal Masculin, la Reşiţa

În perioada 11-13 aprilie 2014, la Reşiţa, s-a desfăşurat Campionatul Naţional Universitar de Handbal - Masculin. Tradiţionala competiţie a handbalului masculin universitar s-a desfăşurat având ca organizatori Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar în colaborare cu Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, Federaţia Română de Handbal şi Clubul Sportiv Universitatea Reşiţa. La competiţia din acest an au participat un număr de 8 echipe, iar buna desfăşurare a competiţiei a fost posibilă datorită partenerilor: Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret a Judeţului Caraş-Severin, Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Reşiţa, Primăriei Reşiţa, Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Asociaţia Judeţeană de Handbal Caraş-Severin.

Echipe participante şi rezultatele complete...

Premii pentru studenţii UEMR la CADET-NAV 2014, ediţia a XXXVI-a, organizată de Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanţa

Studenţii Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa au participat la Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti CADET-NAV 2014 – ediţia a XXXVI-a, care s-a desfăşurat în perioada în perioada 10-12 aprilie 2014, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanţa.

Studenţii noştri au prezentat nouă comunicări ştiinţifice, obţinând următoarele rezultate:

Premiul de excelență la secţiunea de  Inginerie şi management: Andrei Mihăilescu, Facultatea de Inginerie şi Management, anul II, specializarea „Inginerie economică în domeniul electric, electronic şi energetic” (IEDEEE).

Titlul lucrării: Salcia energetică, alternativă economica la încălzirea pe gaze naturale în instituţiile publice. Modele de aplicaţii
Coordonator ştiinţific: asist. univ. drd. ing. Nedelea Valentin

Premiul de excelență la secţiunea de  Inginerie electrică: Andrei-Daniel Stoica, Facultatea de Inginerie şi Management, anul IV, specializarea „Electromecanică”.

Titlul lucrării: Soluţie modernă de monitorizare şi gestionare a unei parcări auto
Coordonatori ştiinţifici: asist. univ. drd. ing. Nedelea Valentin, drd. ing. Pădeanu Laurenţiu

Premii pentru studenţii UEMR la SECOSAFT 2014, ediţia a XIX-a, organizată de Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu

La Sesiunea de Comunicări a Cercurilor Ştiinţifice Studenţeşti cu participare internaţională SECOSAFT 2014 (ediţia a XIX-a), care s-a desfăşurat în perioada 27-29 martie 2014, la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, au participat 345 de studenţi şi masteranzi din România, Bulgaria, Germania şi Cehia cu 186 de lucrări ştiinţifice. Manifestarea ştiinţifică s-a desfăşurat pe 7 secţiuni, iar participanţii au reprezentat 21 de instituţii, dintre care: trei universităţi din străinătate, cinci academii şi 13 universităţi din România.

Studenţii noştri au prezentat cinci comunicări ştiinţifice, obţinând următoarele rezultate:

Secţiunea Management şi economie: Premiul I -  Mihăilescu Andrei, de la Facultatea de Inginerie şi Management, anul II, specializarea „Inginerie economică în domeniul electric, electronic şi energetic” (IEDEEE)

Titlul lucrării: Salcia energetică, alternativă economica la încălzirea pe gaze naturale în instituţiile publice 
Coordonator ştiinţific: asist. univ. drd. ing. Nedelea Valentin

Secţiunea Ştiinţe fundamentale şi tehnice: Premiul III - Cocar Claudiu, Filip Mariana, Orbai Silvia Teodora, de la Facultatea de Inginerie şi Management, anul I, specializarea “Informatică Industrială”

Titlul lucrării: Determinarea frecvenţelor proprii pentru plăcile subţiri încastrate pe contur prin analiza modală
Coordonatori ştiinţifici: prof. univ. dr. ing. Gillich Gilbert-Rainer, asist. univ. dr. fiz. Haţiegan Cornel

Rezultate de excepţie ale studenţilor UEMR în anii anteriori

• Rezultate foarte bune ale studenţilor UEMR la simpozionul studenţesc EMING2013

Premii I

Secţiunea S1 Inginerie Electrică şi Informatică
Subsecţiunea Inginerie Electrică
- Utilizarea plăcii de achiziţie NI SCXI-1125 în testarea maşinilor electrice
Autori: Sorin Florea, Florin Florea, an IV Electromecanică, Facultatea de Inginerie şi Management, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa
Coordonatori: ş. l. dr. ing. Elisabeta Spunei, prof. univ. dr. ing., ec. Ion Piroi
- Program pentru remedierea deranjamentelor apărute la electromecanismul de macaz
Autor: Cristian Muscai, an IV Informatică Industrială, Facultatea de Inginerie şi Management, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa
Coordonatori: ş. l. dr. ing. Elisabeta Spunei, prof. univ. dr. ing., ec. Ion Piroi
Subsecţiunea Informatică
- Implementarea metodei de minimizare Quine-McCluskey utilizând LabView
Autori: Sorin Florea, Florin Florea, an IV Electromecanică, Facultatea de Inginerie şi Management, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa
Coordonator: prof. dr. ing. Eugen Răduca
- Studiul ratingului posturilor TV
Autori: Diana Cucu, Andreia Grozav, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa
Coordonator: conf. dr. mat. Darian Onchiş
- Realizarea unei aplicaţii Android pentru controlul interactiv al prezentărilor PPT
Autor: Adrian Păun, an IV Informatică, Facultatea de Inginerie şi Management, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa
Coordonator: ş. l. dr. ing. Cornelia Anghel-Drugărin

Secţiunea S2 Inginerie economică şi management
Subsecţiunea S2.1 - Ştiinţe fundamentale aplicate în inginerie economică
- Şirul lui Fibonacci în matematică şi nu numai
Autori: Marius Cercel, Flavius Ţeicu, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa
Coordonator: lect. dr. mat. Andrea Minda, prof. univ. dr. ing. Nicoleta Gillich
- Studiul fractalilor
Autori: Bogdan Stănculescu, Silvia Orbai, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa
Coordonator: lect. dr. mat. Andrea Minda
Subsecţiunea S2.2 – Inginerie economică în domeniul electric şi mecanic
- Analiza deformaţiilor unei chei inbus prin intermediul metodei elementului finit şi calculul preţului de vânzare pe baza tehnologiei de prelucrare
Autori: Dumitru Cucer, Vadim Chistruga, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa
Coordonator: conf. dr. ing. Mihaela Răduca, ş. l. dr. ing. Ana-Maria Budai, asist. univ. arh. Miron Brie
- Studiul privind achiziţia vibraţiilor în LabView şi optimizarea afacerilor unei firme
Autori: Paula Bunea, Andrei Niţă, Alexandru-Ionuţ Tămaş, Universitatea „Eftimie Murgu” din  Reşiţa
Coordonator: conf. dr. ing. Mihaela Răduca, lect. dr. mat. Andreea Minda
Subsecţiunea S2.3 – Ingineria şi managementul sistemelor de producţie
- Bani europeni pentru energie verde
Autori: Lidia Filip (Nedeloni), Emanuel Tiuc, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa
Coordonator: lect. univ. dr. Adina Popa
- Realizarea unui studiu privind vânzările unui produs utilizând metoda de simulare Monte Carlo
Autori: Marius Chelu, Alexandru Amariei, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa
Coordonator: prof. dr. ing., ec. Codruţa-Oana Hamat, lect. dr. mat. Andrea Minda

• Sesiunea internaţională de comunicări ştiinţifice studenţeşti "Lege Sapere Aude!"

În perioada 15-17 noiembrie 2013, Liga Studenţilor din Universitatea "Constantin Brâncuşi" din Târgu Jiu a organizat A 5-a ediţie a Sesiunii internaţionale de comunicări ştiinţifice studenţeşti "Lege Sapere Aude!".

De la UEMR au participat mai mulţi studenţi de la Drept European şi Internaţional, iar din anul II, Nica Natalia şi Damaschin Ana au ocupat locul II, cu lucrarea "Actualele probleme globale ale mediului din perspectiva generaţiei contemporane".